marți, 10 septembrie 2013

Intretinerea saltelei - sfaturi utile

        In acest articol mi-am propus sa va prezint o lista cu cateva sfaturi utile, sfaturi pe care producatorii de saltele le ofera clientilor pentru a isi ingrijii cat mai bine saltelele si pentru a le prelungi durata acestora de viata. Indiferent daca aveti o saltea pe baza de plasa de arcuri sau una din spuma poliuretanica, cred ca ar fi bine sa tineti cont de urmatoarele:
-          salteaua trebuie intoarsa de aproximativ 4 ori pe an. Indiferent daca salteaua are fata vara / iarna sau nu, este bine sa faceti acest lucru deoarece se asigura o ventilatie corecta pe ambele fete evitand astfel umezirea saltelei
-          salteaua sa fie asezata pe o somiera. Astfel se asigura o ventilatie continua pe toate partile saltelei.
-          aspirarea periodica a saltelei. Aceasta actiune este necesara pentru a elimina depunerile de praf si murdarie din componentele saltelei.

-          mentinerea unui aer curat in camera in care este asezata salteaua.
-          acoperirea saltelei cu o protectie pentru saltea realizata din bumbac. Aceasta se poate detasa si spala mai usor si totodata protejeaza salteaua impotriva bacteriilor si acarienilor.

         Binenteles ca exista mult mai multe astfel de sfaturi unele cu o importanta mai mare, altele cu o importanta mai redusa dar din punctul meu de vedere cele prezentate in acest articol sunt cele mai importante, de care ar trebui sa tinem seama cu totii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu