luni, 16 septembrie 2013

Cateva sugestii in alegerea saltelei perfecte

           Salteaua este accesoriul esenţial al patului tău! Dar asta nu înseamnă că trebuie să te ghidezi doar după aspect atunci când te decizi să achiziţionezi un astfel de obiect. În încercarea de a-şi promova produsele, mulţi comercianţi le conferă acestora un design atractiv, cu huse elegante, uneori lucrare manual. Aceste amănunte îl fac de multe ori pe cumpărător să uite că mult mai important este să verifice cum a fost realizată salteaua, precum şi modul de finisare laterală a acesteia.
            Din aceste motivaţii, nu uitaţi să verificaţi în magazin dacă au şi saltele ortopedice sau saltele saltex, acestea fiind realizate pe un schelet metalic, denumit miez elastic, format din arcuri din oţel temperat şi indeformabil, fapt ce asigură saltelelor elasticitatea, flexibilitatea şi mai ales rezistenţa necesară. În funcţie de preferinţele dumneavoastră, miezurile elastice pot fi îmbracate în mai multe straturi de: pâslă rigidă, vată textilă, lână sau poliuretan, iar de cele mai multe ori vi se oferă saltele cu două feţe, pentru vară şi pentru iarnă.

            În plus, pentru cei care obişnuiesc să doarmă pe o parte, o saltea tare este mult prea rigidă, nepermiţându-le umerilor şi şoldurilor să se cufunde în ea şi astfel corpul va fi presat într-un mod nenatural. Ca o soluţie, se recomandă achiziţionarea unei saltele prestige, al cărei strat de cocos de 3 centimetrii va asigura o poziţie corectă a coloanei vertebrale, iar astfel greutatea corpului va fi repartizată uniform, iar utilizatorul va avea parte de un somn odihnitor, reconfortant! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu