miercuri, 3 decembrie 2014

Ce perne alegem in functie de pozitia in care dormim

Deseori, atunci cand ne trezim obositi sau avem dureri de spate, ne gandim ca in spatele acestei probleme sta o saltea aleasa necorespunzator. Dar nu doar salteaua poate fi motivul pentru care somnul nu este atat de odihnitor pe cat ne dorim, ci poate fi chiar banala perna. Asa cum salteaua trebuie aleasa dupa pozitia in care obisnuim sa dormim, acelasi principiu trebuie aplicat si in cazul pernei.


Daca obisnuiti sa dormiti pe spate atunci trebuie sa alegeri o perna mai subtire, care sa poata sustine coloana vertebrala, dar care sa nu o ridice foarte mult. Pentru a avea un somn odihnitor trebuie ca atat coloana vertebrala si cea cervicala sa se situeze pe acelasi ax, dar sa aiba o pozitie buna, confortabila.
Atunci cand dormim pe burta, perna trebuie sa fie una cat mai plata. Oricum, aceasta pozitie nu este favorabila atunci cand vrem sa dormim si inevitabil atat gatul, spatele, dar si umerii vor avea de suferit. Daca dormiti pe burta, atunci trebuie sa alegeti si o saltea moale, care sa se muleze dupa corpul dumneavoastra. 

Atunci cand dormiti pe o parte, perna trebuie sa fie mai inalta. Alegerea pernei potrivite se va face in acest caz dupa pozitia coloanei vertebrale si a celei vertebrale. Perna trebuie sa fie atat de inalta incat coloana cervicala (situata in partea de sus a coloanei) sa fie in prelungirea coloanei vertebrale. 

Modul in care dormim ne influenzeaza activitatile din timpul zilei, astfel ca daca nu ne odihnim pe timpul noptii si avem dureri de spate, in timpul zilei suntem lipsiti de energie. Pe langa pozitia in care dormim, un criteriu important este si statura persoanei. Astfel, cu cat persoana este mai inalta, cu atat perna trebuie sa aiba dimensiuni mai mari. De asemenea, de multe ori durerile de spate poti fi rezolvate in timp prin alegerea unei perne si a unei saltele potrivite. 

Nu ezitati sa consultati medicul atunci cand doriti sa schimbati aceste doua piese importante.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu