duminică, 14 decembrie 2014

Saltele ortopedice vs. saltele superortopedice

Asa cum reiese si din numele acestora, saltele ortopedice au fost gandite de catre medici specialisti in ortopedie, care s-au concentrat pe crearea unor saltele care sa amelioreze durerile de spate si incheieturi. Marea majoritate a problemelor de spate isi gasesc cauza in pozitia incorecta din timpul somnului. O saltea ortopedica vine in sprijinul persoanelor cu dureri articulare si de spate. Dezvoltarea acestor tipuri de saltele a inceput odata cu inovatiile medicale ale anilor ‘50, atunci cand multi producatori au vazut potentialul acestui domeniu si s-au intrecut in modele si caracteristici. Desi nu exista un termen standardizat guvernamental care sa explice normele ce trebuie respectate pentru ca o saltea sa fie ortopedica, saltelele moderne au ajuns in marea lor majoritate sa asigure o pozitie corecta in timpul somnului, astfel ca termenul de saltea ortopedica a ajuns sa fie un brand si nu doar un termen medical.

Desi la prima vedere, nu exista nicio diferenta intre cele doua categorii de saltele, respectiv saltele ortopedice si saltele superortopedice,  un ochi format sau un om cu mai multa experienta isi da repede seama de diferentele dintre ele.



Saltelele ortopedice sunt cunoscute in general si sub denumirea de saltele relaxa. Acestea fac parte din categoria de saltele clasice, facute din arcuri. Saltelele ortopedice ofera o aliniere corecta a coloanei vertebrale si ofera un somn odihnitor si confortabil. In general, saltelele cu arcuri sunt un punct de referinta pentru cei care cauta o saltea durabila si cu un pret convenabil.

Saltele superortopedice sunt in general cu arcuri, dar in ultimii ani au aparut saltele superortopedice si din alte materiale sau combinatii de materiale. Pe o scara de la 1 la 10, saltele superortopedice au un grad de duritate estimat de specialisti situat intre 7 si 10. In general, saltele cu un grad mai mare de duritate sunt destinate persoanelor care sufera de dureri de spate sau celor care dorm pe spate, astfel ca acest tip de saltele asigura o pozitie corecta a coloanei vertabrale. Chiar din acest motiv au luat nastere aceste saltele.

Pe piata sunt disponibile saltele cu mai multe grosimi si marimi, dar si cu diferite proprietati astfel ca puteti gasi de exemplu saltele ortopedice din materiale tratate impotriva acarienilor sau alergiilor.

In Romania sunt cativa producatori de saltele cu traditie care produc astfel de produse, astfel ca puteti gasi saltele ortopedice si superortopedice la preturi avantajoase si la o calitate foarte buna.

Principala diferenta dintre saltelele ortopedice si cele superortopedice consta in faptul ca la saltelele superortopedice, dupa fiecare rand de arcuri este introdus un strat de spuma poliuretanica, care ii confera saltelei superortopedice o rigiditate mult mai mare decat a celei ortopedice, care are dupa doua, trei sau chiar patru randuri de arcuri, un strat de spuma.

Cand alegeti o saltea ortopedica sau superortopedica trebuie sa tineti cont de mai multi factori:
-          Dimensiunea si grosimea fiecarui model. Daca dati comanda de o saltea dintr-un magazin online cum este saltele-ortopedice.net spre exemplu, pentru a stii daca o saltea este ferma verificati in caracteristici cat de groase sunt arcurile acesteia. Cu cat arcurile au o grosime mai mare, cu atat salteaua este mai ferma. Iar cu cat arcurile saltelei sunt mai inguste, cu atat aceasta va fi mai moale; De asemenea, cu cat o saltea este mai groasa, cu atat ofera un suport mai bun;
-          Compozitia materialelor ce acopera saltele ortopedice si superortopedice;
-          Densitatea materialelor ce acopera fiecare fata a saltelei;
-          Protectia impotriva alergenilor ;
-          Garantia oferita de producator sau de magazinul de saltele;

Saltelele cu arcuri isi mentin in general calitatea timp de 7-10 ani. In schimb, cele din memory foam sau latex mai mult, acestea ajungand sa reziste si 10 -20 de ani. Pentru a rezista cat mai mult timp, este recomandata  folosirea unei huse de protecție pentru a proteja salteaua de praf sau mizerie. De asemenea, aceasta husa trebuie spalata periodic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu