marți, 15 decembrie 2015

Cum sa iti cureti salteaua

         

          Pentru un decor placut al casei, selectarea unei saltele bune este foarte semnificativa. Salteaua este un lucru de confort, ce costa destul de multi bani. Deci, este logic sa inveti cum sa ai grija de ea. Din pacate, scurgerile si accidentele ocazionale se intampla, mai ales daca obisnuiesti sa iei micul dejun la pat sau daca ai copii mici care inca nu sunt pregatiti sa isi faca nevoile la olita. 

          Astfel, intervine problema curatarii saltelei. La urma urmei, nu este ca si cum putem, pur si simplu, sa aruncam salteaua in masina de spalat daca se murdareste. O saltea necesita o curatare speciala si adecvata.

          In primul rand, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa eviti patarea saltelei. Acoperirea saltelelor cu diferite invelisuri hipoalergenice rezistente poate proteja salteaua de praf si murdarie, reducand, in acelasi timp, dezvolvarea acarienilor. Cu toate acestea, lichidul se poate infiltra in continuare prin cele mai multe tipuri de protectii de saltele. Poate doresti sa iei in considerare introducerea unei foi de cauciuc pe saltea, pentru a proteja impotriva scurgerilor sau a accidentelor produse de copii.

          Desigur, din moment ce majoritatea oamenilor cred ca aceste foi de cauciuc sunt inconfortabile si incomode, ei prefera sa riste sa isi ude salteaua, dormind direct pe ea.

          Daca se intampla sa iti murdaresti salteaua din diferite motive, poti urma cativa pasi simpli pentru a o curata:

      1. Aspira salteaua pentru a indeparta murdaria si praful. Pentru a mentine praful sub control, majoritatea producatorilor de saltele sugereaza ca aspirarea ocazionala a saltelelor este o idee excelenta, chiar daca acestea nu arata murdar.

      2. Nu te grabi sa iei produsul preferat de indepartare a petelor daca ai nevoie sa cureti o scurgere de lichid sau o pata. Saltelele sunt realizate din materiale care nu pot reactiona bine la anumite produse chimice. In schimb, ar trebui sa incerci sa stergi surplusul de lichid si sa lasi pata in pace. Daca nu poti suporta gandul ca ai o pata pe saltea sau daca pata are un miros puternic, poti utiliza o carpa umezita cu apa rece pentru a spala usor salteaua in zona murdarita. Ai posibilitatea de a utiliza un pic de sapun daca pata nu se clinteste.


      3. Dupa curatarea murdariei si a petelor, lasa salteaua libera pentru a se usca la aer curat inainte de a o acoperi. Nu exista nimic mai rau decat o saltea mucegaita, in special in cazul in care persoana care doarme pe astfel de saltele sufera de alergii severe. Odata ce salteaua este curata si uscata, poate doresti sa profiti de aceasta ocazie pentru a o acoperi cu un invelis de protectie special, care ajuta la marirea duratei de viata a saltelei cu cativa ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu