duminică, 6 octombrie 2013

Salteaua ideala - mit sau realitate?

       Piata saltelelor s-a dezvoltat foarte mult in ultimi ani datorita a intrarii pe piata a unor producatori de renume international precum Previ, Ergoflex, Saltex etc. Acestia au pus la dispozitia clientilor romani o gama foarte variata de tipuri de saltele atat pe baza de arcuri cat si pe baza de spuma poliuretanica.
      De obicei saltele cu arcuri sunt saltele ortopedice, cu un aspect ceva mai clasic, si o duritate medie (saltele tip relaxa) dar bineinteles ca exista si saltele superortopedice; acestea sunt de obicei mai inalte si mai dure (duritate semi-tare). In extrema opusa regasim saltele din spuma poliuretanica si cele cu spuma de memorie. Acestea au un aspect modern, ofera un confort deosebit iar unele dintre ele se muleaza dupa forma corpului (cele cu strat de memory -foam).
      In ultimul timp, pe piata au aparut tipuri de saltele ce combina cele 2 proceduri de fabricare amintite mai sus. Acestea au pe o parte arcuri legate in serie, iar pe cealalta parte unul sau mai multe straturi de memory  - foam.

        Concluzionand, este imposibil ca astazi sa nu gasim pe piata romaneasca o saltea care sa nu ne multumeasca in totalitate pe fiecare dint noi, trebuie doar sa stim ce vrem. Recomandarea mea este sa ne documentam cu atentie, in prealabil, despre fiecare tip de saltea in parte. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu